İZMİR / BUCA - Şehit Astsubay Halil Güçtekin Ortaokulu

Haftanın En Temiz Sınıfı

Okulumuzun en temiz sınıf seçimi etkinliği başlatılmıştır.

Aşağıda belirtilen esaslar doğrultusunda her hafta bir sınıfımız haftanın en temiz sınıfı olarak seçilecektir. Yıl sonunda en çok birinci olan sınıf belirlenecektir.

Amaç;
Okulumuz öğrencilerine temizlik bilincinin kazandırılması,
Daha temiz bir okul ortamı oluşturulması
Öğrencilerimizin temizliğe önem verme ve çevresini temiz tutma alışkanlığı kazanmaları

Uygulama Şekli;
Okulumuzda, her hafta bir sınıfımız temizlik ve düzenine göre değerlendirilerek "haftanın en temiz sınıfı" seçilecektir.
Puanlama, her gün okul idaresi tarafından belirlenen bir ders saatinde, o derse giren öğretmenler tarafından yapılır.
Haftanın en temiz sınıfı seçilmiş olan sınıf/sınıflar diğer haftalarda da tekrar seçilebilir.
Seçimler haftalık; ancak kontroller her gün yapılacaktır.
Haftanın en temiz sınıfı okul törenlerinde açıklanır ve okul panosu ile okul web sayfasında yayınlanır.

Değerlendirme Kriterleri;
1. Zemin temiz (1-5 arası puan)
2. Çöp kutusu çevresi temiz (1-5 arası puan)
3. Sıralar düzenli (1-5 arası puan)